Allergietesten plakproeven

Er werden bij u epicutane testen gepland.

Doel : 

Opsporen van een allergie voor bv. parfum, bewaarmiddelen, metalen. Deze allergenen kunnen een rol spelen in het ontstaan van eczeem. 

Methode :

Testen gebeurt aan de hand van 3 consultaties :

  • consultatie 1 : plakken van de testen
  • consultatie 2 : eerste aflezing en markeren van de huid (na 48h)
  • consultatie 3 : tweede aflezing (na 72, 96 h of later)

Er worden plakkertjes op de rug geplakt waarin de mogelijk potentiële allergenen aanwezig zijn. Het aantal en de aard van de plakkertjes wordt bepaald in functie van het probleem.

Het is belangrijk dat patiënten ook eigen producten meebrengen (crèmes, shampoos, zalven, deo's, handschoenen,...)die ook getest zullen worden.

De plakkers worden op de rug gekleefd en worden 2 dagen ter plaatse gelaten. U moet ervoor zorgen dat de plakkers aanwezig blijven (u kan dus niet douchen en ook sporten wordt best vermeden aangezien de plakkers zo los kunnen komen)

2 dagen na het plakken van de klevers worden deze verwijderd en wordt de huid voor een eerste maal bekeken om na te gaan of er reacties zijn.

De plaatsen waar de plakkers gezeten hebben worden gemarkeerd met een paarse vloeistof.

Resultaat : 

De bedoeling is van een positieve test of testen te vinden. Een positieve test wordt gezien als een rood, jeukend plekje. Soms blijven de testen negatief, dit kan gebeuren indien datgene waar u allergisch voor bent, niet getest is. 

Testen kan soms ook vals negatief blijven. Tenslotte is het mogelijk dat uw probleem niet van allergische origine is. Indien de testen positief zijn, krijgt u hiervoor de nodige info en uitleg over hoe uw allergeen te vermijden (oa aan de hand van lijsten).

Kostprijs :

  • consultatie 1 : €105 (gedeeltelijke terugbetaling is voorzien)
  • consultatie 2 : €105 (gedeeltelijke terugbetaling is voorzien)
  • consultatie 3 : €38